top of page

Bø i Vesterålen har mye å tilby deg av opplevelser

Her finner du noe av det vi har å tilby i vår region.

Skulpturlandskap Nordland

MANNEN FRA HAVET - Bø Kommune

 

Det har vært sagt at myter er som usynlige tråder som vever samfunnet sammen. Samtidig er de fortellinger som forsiktig hjelper oss til å forstå den situasjonen vi lever i. Killi Olsens skulptur, Mannen fra havet, gjenspeiler begge disse definisjonene av myte, samtidig som den skaper en ny myte. Vi er i ferd med å spinne en historie om en mann som har forlatt havet og nå står på fast grunn. I hånden holder han en obelisk-formet krystall, som et offer - har kunstneren hevdet - til sitt tidligere bosted.

 

Mannens form er fortsatt merket av hans tidligere eksistens. Han har også en liten åpning i ryggen, en nisje for familien. De nye hovedpersonene i hans jordiske liv?

 

Plasseringen av skulpturen nær fjorden understreker mannens hyllest til sjøen. Man kan se lokalmiljøet og bebyggelsen i bakgrunnen. Stedets materialiserte hukommelse finner man i det lokale museet som ligger i nærheten av skulpturen. Myte og erindring, de gitte og de skapte livsbetingelsene møtes her.

Bø Museum

Den tidligere lensmannsgården Parkvoll er i dag Bø Museum og et sted for fortelling. Her vaker draugen, og ser du godt etter ser du kanskje huldra.Fortellertradisjonene lever videre her i havgapet.

Nord-Norges egen store eventyrforfatter Regine Normann kom fra Bø, og på museet har vi et eget Reginerom bare for henne.

For barna har vi utstillingen ”I en skog, i et hav i et berg…”. Her kan du gå inn i en eventyrskog, besøke havets bunn eller krype inn i berget for å høre eventyret om prinsessen som gikk til jordas hjerte. Utstillingen er laget spesielt for barn, men passer fint også for voksne som liker å høre på fortellinger, eller å krype inn i huler. Og det liker vel de fleste?


Dere kan også besøke alvene i Alveberget. De er glade for å få besøk og dere kan til og med sitte på  Alvedronninga Borghilds fortellertrone og se på alveskattene. 

Turer i Bø

Naturen i Bø er vakker, vill og fengslende. Den er svært variert og en kan oppleve alt fra den reneste skjærgårdsidyll til goldt og forblåst landskap der kontakten med naturkreftene er særlig merkbar. Høye fjell og vakre fjorder, sandstrender og fiskevann i skog og mark.

Har en litt tid til disposisjon anbefaler vi å gå en av våre oppmerkede turløyper eller ta sykkelen fatt og opplev landeveien.

Turistinformasjonen kan gi deg mer informasjon og forslag til turer!

Næringsliv, lag og foreninger

Bø kjennetegnes av nærhet til store og viktige naturgitt ressurser på hav og land. Dette kommer først og fremst til syne i fiskeri - og landbruksnæringa som samlet står for ca.65 % av sysselsettinga i privat sektor. I Bø finnes også store malm og steinforekomster som hittil er lite utnyttet. Plassert på yttersida av Vesterålen er det kort avstand til viktige fiskefelt. I dag dominerer torskefisket og store mengder stor fin torsk blir ilandført av lokalflåten.Bø Kommune har også mange aktive lag og foreninger som kan være med å gjøre ditt opphold i Bø minneverdig. Kontakt Bø Kommune eller turistinformasjonen for mer informasjon.bottom of page