top of page

Arktisk Lys - mer enn midnattssol og nordlys

The Northern Light Nordlys Nordlyset Aurora Borealis

© Øystein Lunde Ingvaldesen

På Fjordcamp er det svært gode forhold for å se det Arktiske Lyset! Så mye mer enn midnattssol og nordlys.

Midnattssolen kan du nyte fra kaikanten på Fjordcamp fra slutten av mai til midten av juli om været tillater det. Fotomotivene står i kø, både fra land og sjø!

 

Nordlyset (Aurora Borealis) kan du oppleve på nattehimmelen og er svært godt synlig i vintersesongen når været tillater det.

 

Det Arktiske Lyset har vi året rundt!

 

På Fjordcamp er det lite lysforurensing fra annen bebyggelse og gatelys slik at forholdene ligger til rette for å ta gode bilder!

 

Klikk på bildene for å se de i opprinnelig størrelse

Arctic Light Foto Safari

 

I samarbeid med fotograf Øystein Lunde Ingvaldsen tilbyr vi fotosafari med fokus på Arktisk Lys.

 

Øystein Lunde Ingvaldsen er anerkjent fotograf og har blant annet vært publisert i National Geographic Magazine med flere bilder av Nordlyset.

 

Nord for polarsirkelen oppleves det arktiske lyset som magisk, det være seg midnattssol om sommeren eller det klare lyset i den kalde vinternatta.

 

Mørketid er også lystid, dagene er korte men lyset er i stadig endring. Den blå time er et kjent begrep i Nord-Norge, når lyset i løpet av en hektisk ettermiddagstime skifter fra klart isblått til duse pastellfarger for så å gå over i rolige mørke blå toner før mørket senker seg. Om kvelden kan du være heldig å oppleve Nordlyset, Aurora Borealis! Med raske skiftninger i styrke, form og farger brer nordlyset seg over himmelen og skaper en magisk stemning som i århundrer har vært opphav til mange sagn og myter.

 

Men arktisk lys kan også være lyse sommernetter hvor solen ikke går ned under horisonten i løpet av døgnet, men derimot farger kveldshimmelen i varm orange, rosa og røde sjatteringer og gir skyene en dyp blå og fiolett tone. Hver dag og hver kveld er et nytt lysspill hvor alle regnbuens farger er representert og gjør at ingen motiver er like.

 

Her på Fjordcamp og i Bø har vi svært lite lysforurensing fra menneskeskapt lys, dette gjør området vårt spesielt egnet til å fange lyset på fotografi.

 

Vi starter med en introduksjon om midnattssol eller nordlys avhengig av årstid, for så å ta en teknisk gjennomgang om fotografering. Bli kjent med kameraet, manuelle innstillinger vs. auto, hvitbalanse, lukkertid, fordelaktig utstyr og lignende blir tatt opp.

 

Etter dette kler vi oss etter forholdene og drar ut på fotosafari. Turen legges lokalt i området, til fots. Vi har også mulighet for å bruke båt eller minibuss for de som ønsker spesielle motiver. Vi tilrettelegger etter dine ønsker men gjør oppmerksom på at værforhold kan sette begrensninger, for eksempel kan prognosene for nordlys være bra men lavt skydekke kan forhindre oss i å se noe.

 

Bor du hos oss over flere dager kan vi ut fra lokal værmelding få økte sjanser for å se midnattssol og nordlys men garanti kan vi ikke gi. Naturopplevelsen og det arktiske lyset får du uansett!

 

Turen dokumenteres av Øystein slik at du kan konsentrere deg om naturen og lyset, vi gir deg en CD med bilder i etterkant som et minne.

 

Varighet opptil 6 timer, ettermiddag/kveld

 

Klær og fottøy etter forholdene er påkrevd. Det er en stor fordel å bruke stativ ved natur og arktisk lys – fotografering, ta med personlig utstyr. Bruksanvisning for ditt kamera er også en fordel om du ikke er godt kjent med manuelle innstillinger.

 

Enkel servering underveis.

 

Vi skreddersyr et opplegg for deg eller din gruppe, pris avhenger av antall deltakere, varighet, bevertning og om det benyttes buss eller båt til transport.

 

Priser, introduksjonstilbud:

Minimum oppstart pris kr. 4000,-

Ved flere enn 4 personer, fra kr. 850,- pr. person.

Pristillegg ved bevertning og transport med buss/båt.

© Øystein Lunde Ingvaldesen

Månen The Moon Arktisk lys

© Øystein Lunde Ingvaldesen

Foto: NorNet 

Midnattsol Arctic Light

© Øystein Lunde Ingvaldesen

Arktisk lys winter moon månen vinterlys

© Øystein Lunde Ingvaldesen

© Øystein Lunde Ingvaldesen

Aurora Arctic Light Northern Light

© Øystein Lunde Ingvaldesen

© Alle bilder: Øystein Lunde Ingvaldsen.  Kopiering ikke tillat uten samtykke. www.lundeimages.com

bottom of page